Uppdaterad 10 januari 23:40

10 januari 17:03, Sammanfattning kväll, Norrbottens län

Ett urval av kvällens händelser

16:05 - Grov olovlig körning. Näsbyn, kalix

Polis stoppar och kontrollerar en personbil. Vid kontrollen visar det sig att föraren, en man i 30-årsåldern, saknar körkort och blir därför misstänkt för grov olovlig körning. Polis skriver en anmälan gällande detta brott.

16:44 - Brand. Piteå

Polis åker till en adress med anledning av en brand. Initiala uppgifter gör gällande att det ska brinna i ett kök och att aktuell lägenheten ska vara rökfylld. Polis biträder räddningstjänst på platsen.

17:34 - Grovt rattfylleri. Skurholmen, Luleå

Polis försöker kontrollera en personbil som då väljer att inte stanna. Ett kortare förföljande påbörjas som slutar med att polis lyckas stoppa aktuell personbil. Föraren, en man i 40-årsåldern, medtas till provtagning och förhörs. Föraren blir misstänkt för grovt rattfylleri, ringa narkotikabrott eget bruk samt olovlig körning. Polis upprättar anmälan gällande dessa brott. Inga person eller fordonsskador rapporterade.

18:51 - Försök till mord. Boden

Polis kallas till ett adress utanför Boden med anledning av att en man ska vara skadad. Uppgifter gör gällande att ett tillhygge ska ha används.

Polis på plats kan gripa en man som blir misstänkt för försök till mord alt grov misshandel. Målsäganden förs till sjukhus för kontroll av skadorna. Vidare utredningsåtgärder såsom förhör pågår. Ärendet leds av åklagare.

UPPDATERING 23:40 Den gripne mannen är anhållen.

20:26 - Lugnt i länet

Sammanfattningsvis en kväll med normal arbetsbelastning i länet

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.