11 januari 06:45, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

God morgon. Dagens presstalesperson är Fredrik Svedemyr. Till kvällen kommer Stefan Gustafsson och Peter Adlersson.

21:12, Uddevalla, mord/dråp
En kvinna påträffas död i en lägenhet i centrala Uddevalla. Det är oklart hur hon har avlidit. För att kunna avgöra om brott har begåtts har en förundersökning gällande mord alternativt dråp inletts. Lägenheten är avspärrad för teknisk undersökning. En person som befann sig i lägenheten tillsammans med kvinnan greps intialt, men gripandet hävdes av åklagare 05:58. Den initiala brottsrubriceringen kan komma att förändras.

Anhöriga är underrättade. Ingen mer information kan ges i nuläget.

00:20, Lill Edet, trafikbrott
En patrull stoppar en bil som kör för fort på E45. Föraren är misstänkt för trafikbrott och patrullen omhändertar körkortet.

01:40, Skövde, stöld/inbrott 
En anmälare ringer och uppger att en person befinner sig i ett förråd på en adress i området Aspö. En patrull åker till platsen och anträffar en man i 30-årsåldern. Mannen har en cykel som är anmäld stulen. Cykeln tas i beslag och en anmälan upprättas gällande stöld alternativt häleri.

03:48, Ale, brand
Vi får larm om en bil som brinner på en parkeringsplats vid Kvarnvägen i Surte. Räddningstjänst och polis larmas till platsen. Inga personskador och ingen gripen. Patrullen skriver en anmälan om skadegörelse genom brand.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.