11 januari 07:04, Sammanfattning natt, Östergötlands län

En sammanfattning av nattens händelser.

God morgon! Dagens presstalespersoner är Dennis Johansson Strömberg och Angelica Israelsson Silfver. Till kvällen kommer Daniel Söderqvist.

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 45 ärenden mellan klockan 22 och 06. Här kommer ett urval av nattens händelser:

01:57 Polis beordrades till en adress till Ljungsbro, Linköping, med anledning av ett inbrott i ett uthus på en trädgårdstomt. Inringaren hade vaknat av att denne hörde att någon bröt sig in i uthuset. Flera polispatruller involverades i ärendet och en misstänkt gärningsperson kunde lokaliseras av polisen. Den misstänkte är en man i 30-årsåldern. Han var berusad och fick följa med patrullen för tillnyktring. Händelsen rubriceras som stöld genom inbrott.

05:51 Polis larmades till ett flerfamiljshus i centrala Norrköping med anledning av ett källarinbrott. Någon, eller några, hade tagit sig in i källaren och tillgripit gods. Vad som har stulits är i nuläget oklart. I nuläget finns det ingen misstänkt för inbrottet. En anmälan om stöld genom inbrott kommer att upprättas.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis viltolyckor och trafikkontroller men inga grövre brott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.