Uppdaterad 12 januari 08:28

12 januari 07:45, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet 00:00–07:00.

Det har varit en natt med låg till normal arbetsbelastning. 

Här följer ett urval av nattens händelser:

00:51 Drograttfylleri, Umeå: se tidigare notis via länk nedan

04:00 Brott mot knivlagen, Umeå: Vid kontroll av en man vid centralstationen i Umeå påträffas en batong och elcykeln som mannen cyklar på misstänks vara stulen. Batongen och elcykeln tas i beslag. Mannen misstänks för häleri samt brott mot knivlagen. En anmälan upprättas.

05:04 Viltolycka, Robertsfors: Personbil kolliderar med rådjur på E4, Ånäset. Inga personskador.

06:40 Trafikolycka, Skellefteå: Polispatrull beordras till Örviken med anledning av en trafikolycka. Enligt initiala uppgifter är en personbil och en traktor inblandade. Det finns i nuläget inga uppgifter om personskador.

06:44 Trafikolycka, Umeå: Polispatrull beordras till länsväg 363, Rödånäs, där en buss och en personbil är inblandade i en olycka. Det är i nuläget oklart vad som hänt och om någon skadats i samband med olyckan. Även räddningstjänst och ambulans åker till platsen. Vägen ska inte vara blockerad.

Polisen har även utfört kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

---

Uppdatering 08:13: En person förs med ambulans till sjukvård i samband med trafikolyckan i Rödånäs, Umeå.

Uppdatering 08:25: En person ska ha förts till sjukvård i samband med olyckan i Örviksn, Skellefteå. Bilen är bärgad och trafiken uppges flyta på platsen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.