För närvarande är det tekniska problem med vårt passbokningssystem, både på webb och via 114 14. Vi ber er försöka lite senare om det inte fungerar att boka tider för pass i nuläget.

12 januari 16:36, Narkotikabrott, Västerås

Man i 20-årsåldern misstänkt för drograttfylleri på snöskoter.

En patrull upptäcker två personer utan hjälm som kör en snöskoter i hög hastighet på Bäckby i Västerås. Trots upprepade stoppförsök lyckas skotern med de båda personerna komma undan efter ett kortare förföljande.

Skoterfärden får flera personer att ringa in till polisen och senare på kvällen får en polispatrull syn på skotern i samband med att den körs in i ett garage inte långt från platsen där den tidigare setts.

Efter att ha följt efter föraren till en lägenhet i närheten kan föraren, en man i 20-årsåldern, gripas. Mannen är misstänkt för bland annat drograttfylleri och grov olovlig körning. Skotern, som mannen inhandlat så sent som idag, tas i beslag.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.