13 januari 06:52, Sammanfattning natt, Jönköpings län

En sammanfattning av nattens händelser.

God morgon! Dagens presstalespersoner är Dennis Johansson Strömberg och Daniel Söderqvist. Till kvällen kommer Angelica Israelsson Silfver.

Polisen i Jönköpings län har hanterat cirka 35 ärenden mellan klockan 22 och 06. Här kommer ett urval av nattens händelser:

01:15 Polisen larmades till en lagerlokal i södra Sävsjö med anledning av ett pågående inbrott. Två män hade brutit upp en dörr till fastigheten. Flera polispatruller involverades i ärendet och åkte till platsen. Två misstänkta gärningsmän greps när de försökte att fly. Den ena gripne är i 25-årsåldern, den andra i 30-årsåldern. De gripna är misstänkta för stöld genom inbrott. En brottsplatsundersökning genomfördes.

01:25 En hundförare befann sig i Ryhovsområdet i Jönköping med anledning av träning tillsammans med tjänstehund och väktare. I samband med detta hör hundföraren att några personer försöker att bryta sig in i en byggnad som tillhör sjukhuset ungefär 50 meter bort. Träningen avbryts och de beger sig mot den misstänkta brottsplatsen och i samband med detta försöker de två gärningsmännen att fly, men båda fångas in och grips. Den ena gripne är en man i 20-årsåldern, den andra som greps vägrade uppge sin identitet men är i ungefär samma åldersspann som den förstnämnde. Händelsen rubriceras som försök till stöld.

03:23 Polisen larmades om att en man i 80-årsåldern försvunnit från en avdelning på Länssjukhuset Ryhov i Jönköping. Under natten har polisen sökt efter mannen, och under morgonen pågår sökandet fortfarande. Läs mer om denna händelse i den länkade notisen nedan.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller men inga grövre brott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.