Uppdaterad 13 januari 22:08

13 januari 16:58, Mord/dråp, försök, Göteborg

Larm inkom till polisen via 112 om två misstänkt skottskadade personer i Bispgården Göteborg.

Polis fick larm via 112 om två misstänkt skottskadade män i närheten av Väderlekstorget i Biskopsgården, Göteborg. Polispatruller var snabbt på plats och kunde konstatera att två personer var skadade i vad som misstänks vara skottskador. Polisen inledde en förundersökning om försök till mord i två fall.

Polisinsats.
Polisen har en stor resurs på plats som arbetar med ärendet och genomför lämpliga åtgärder.  
Polisen arbetar i flera parallella spår, dels med brottsplatsen och genomför en brottsplatsundersökning och då arbetar polisen med att säkra brottsplatsen och säkra spår av händelsen. Platsen är avspärrad i väntan på tekniskundersökning.

Polisen arbetar även med att eftersöka gärningsmän.  Polis tar upp vittnesuppgifter och följer eventuella flyktvägar. Polis arbetar brett med denna uppgift.

Initialt har även polis arbetat med att hjälpa de skadade männen med förstahjälpen. 
Männen har fört till sjukhus med ambulans och vården av de skadade har övertagits av sjukvården. 

Polisen är alltid intresserade av tips/iakttagelser gjorda i samband med händelsen. vänligen ring 114 14 om ni har iakttagelser som är av intresse för utredningen. Dessa kan även lämnas via polisen.se.  

Händelsen kommer att uppdateras på hemsidan när vi har fler uppgifter att publicera.

19:58 Uppdatering.
Polisen kommer att genomföra en omfattande dörrknackningsinsats i området. Brottsplatsen är fortsatt avspärrad i väntan på teknisk undersökning.  

21:47 Uppdatering.
De två män som blev skadade i skjutningen i Biskopsgården tidigare under dagen är i 20-30-årsåldern, de är kända av polisen sedan tidigare.
Polisen har arbetat intensivt under kvällen med ärendet och har nu fyra personer gripna misstänkta för försök till mord.   

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.