13 januari 16:59, Våld/hot mot tjänsteman, Järfälla

Polisen kallades till station Jakobsberg där ordningsvakter behövde hjälp. På plats omhändertog polisen  en berusad man.

När ambulanspersonal skulle vårda en man på ett pendeltåg vid Jakobsbergsstation försökte en annan man förhindra detta genom att tala om att han skulle slå och sparka dem.

Ordningsvakter kom till stationen för att underlätta för ambulanspersonalen vid deras arbete. Mannen försökte skada en av ordningsvakterna. Han försvårade även ordningsvakternas arbete genom att försöka slita sig loss och streta emot.

Den man som ambulanspersonalen vårdade behövde inte sjukhusvård. Polisen identifierade den man som är misstänkt för brott, han omhändertogs sedan med stöd av lag om omhändertagna berusade personer.

De brott som mannen är misstänkt för är blåljussabotage, hot mot tjänsteman, försök till våld mot tjänsteman samt våldsamt motstånd. 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.