Uppdaterad 14 januari 11:51

13 januari 18:41, Rån väpnat, Stockholm

Under tiden som polisen arbetar utomhus vid Perstorpsvägen påverkas trafiken förbi en avspärrad plats.

Polisen fick samtal om att i en av bostäderna i Sköndal fanns en skadad man. Han fördes till sjukhus där det har konstaterats att skadan är en skottskada.

I det utredningsarbete som är gjort på platsen kom det fram att en förmodad brottsplats är utomhus och på Perstorpsvägen. Polisen har inlett en förundersökning angående rån. 

Under tiden som polisen arbetar på platsen kommer trafiken påverkas på Perstorpsvägen från Sköndalsvägen och en bit söder ut. Den avspärrade platsen kommer undersökas av tekniker.

Uppdatering klockan 21:39
Polisens arbete med att ta reda på vad som har hänt fortsätter. Brottsrubriceringen på den inledda förundersökningen är ändrad till försök till mord.

Uppdatering klockan 21:51
Teknikerna är klara med sitt arbete vid den förmodade brottsplatsen. De avspärrningar som har funnits är borttagna vilket innebär att det inte längre finns någon trafikpåverkan på Perstorpsvägen från Sköndalsvägen och söder ut.

Uppdatering den 14 januari klockan 11.50

Ärendet rubriceras som försök till mord, det finns i nuläget inget som tyder på att något rån skett vilket initialt sades.

Skadeläget för mannen som påträffades skadad är i nuläget oklart.

Polisen har ännu inte lokaliserat någon brottplats. Om man har hört några smällar/ höga ljud i Sköndal den 13 januari från och med sen eftermiddag till och med 18.40, eller om man sett något som stack ut, så ska man ringa polisen på 114 14.

Ärendet är ännu är i ett tidigt skede i utredningen och flera utredningsåtgärder vidtas. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.