14 januari 20:05, Åldringsbrott, Göteborg

Flera åldringsbott genom bedrägeri i Göteborg under kvällen.

Polisen har under kvällen fått flera samtal gällande åldringsbrott i Göteborg. De som utsatts uppger att de blivit uppringda av en person  som uppgett sig vara från banken, och att det varit problem med de äldres konto alternativt bankkort. Med anledning av detta ska en person komma och hämta upp bankkortet med kod samt bankodosa för att "lösa problemet".

Polisen uppmanar att anhöriga till äldre pratar med dem, och berätta hur ett bedrägerförsök kan gå till. Bedrägerier är grova brott som kan drabba vem som helst, men äldre är särskilt utsatta och luras ofta med hjälp av den nya tekniken.

Via länken nedan kan man få mer information, och även länkas vidare till en serie på UR Play "Försök inte lura mig", där polisen ger konkreta tips och råd hur man kan skydda sig från bedrägerier.  

https://polisen.se/aktuellt/nyheter/2020/oktober/polisen-vill-forebygga-bedragerier-mot-aldre/

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.