14 januari 20:15, Bedrägeri, Linköping

Åldringsbrott på ort utanför Linköping.

19.44. Polisen fick in en anmälan om ett bedrägeri i en mindre ort söder om Linköping. En äldre man blev uppringd av en person som sa sig ringa från ett telefonbolag. Personen sa att den äldre mannen skulle betala för en räkning som blivit fel. Strax därefter ringde det på dörren och en annan person sa sig komma från samma telefonbolag och skulle hämta betalningen. Den äldre mannen försökte betala med kontanter, men det godtog inte personen, istället fick han den äldre mannens kontokort, lurade av honom koden, och försvann.

Polisen har upprättat en anmälan om bedrägeri.

Ovanstående tillvägagångssätt är en form av bedrägeri som förekommit ett flertal gånger i närtid. Polisen vill därför understryka vikten av att aldrig lämna ifrån sig kontokort till människor de inte känner. Man ska heller aldrig knappa in sig på sin bank via bank-ID om någon okänd person ber om det.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.