15 januari 07:11, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

06.30  polisen har hittills detta dygn hanterat ett 25-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Tre har gripits, en har omhändertagits för berusning/ordningsstörning, ingen har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

01.22 polisen fick samtal från väktare om att det gått ett larm från en livsmedelsbutik i Krokek. Polisen åkte till platsen och påbörjade en utredning om stöld genom inbrott. Spaningar genomfördes också i området och i samband med dessa spaningar kontrollerades en bilist. Misstankar uppstod och en husrannsakan i bilen genomfördes och i samband med detta anträffades misstänkt stöldgods i form av godis. Tre personer som färdades i bilen greps misstänkta för stöld genom inbrott. Två av dessa är män i 20-årsåldern och den tredje är en man i 30-årsåldern. De fördes till polisstationen där de förhördes och därefter anhölls alla tre av åklagare, på sannolika skäl misstänkta för stöld. Utredningen fortsätter under dagen.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

Det är kallt i länet under natten/morgonen och polisen vill påminna om vikten av att hålla rutorna på fordon rena från snö och is. Och att dessutom köra försiktigt.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.