16 januari 08:03, Sammanfattning natt, Jönköpings län

En sammanfattning av nattens händelser.

God morgon! Dagens presstalesperson är Dennis Johansson Strömberg.

Polisen i Jönköpings län har hanterat cirka 85 ärenden mellan klockan 22 och 07. Här kommer ett urval av nattens händelser:

23:15 Polisen stoppade och kontrollerade en bilist på Kortebovägen i Jönköping. Föraren, en kvinna i 25-årsåldern, visade tecken på narkotikapåverkan och fick följa med för provtagning och förhör. Hon misstänks för drograttfylleri.

00:19 Polisen stoppade och kontrollerade en bilist på Odengatan i Jönköping. Föraren, en man i 25-årsåldern, visade tecken på narkotikapåverkan och fick följa med för provtagning och förhör. Han misstänks för drograttfylleri.

00:31 Polisen stoppade och kontrollerade en bilist på riksväg 32 i Tranås. Föraren, en man i 30-årsåldern, visade tecken på narkotikapåverkan och fick följa med för provtagning och förhör. Han misstänks för drograttfylleri. I bilen satt en passagerare, en man i 30-årsåldern, och även han visade tecken på narkotikapåverkan. Han misstänks för narkotikabrott eget bruk.

05:38 Polisen stoppade och kontrollerade en bilist på Långgatan i Nässjö. Föraren, en man i 25-årsåldern, visade tecken på narkotikapåverkan och fick följa med för provtagning och förhör. Han misstänks för drograttfylleri.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis viltolyckor och trafikkontroller men inga grövre brott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.