Uppdaterad 18 januari 12:28

17 januari 13:18, Trafikolycka, Timrå

Larm om trafikolycka i Timrå.

Polisen har larmats om en trafikolycka vid järnvägen i Timrå. Enligt initiala uppgifter rör det sig om en olycka mellan tåg och skoter. Fyra personer är inblandade i olyckan.

Polisen är på plats tillsammans med räddningstjänst och ambulans. 

 

Uppdatering klockan 17:00: 

Totalt var fyra personer inblandade i olyckan som skedde i Söråker, Timrå kommun. 

Två av dessa har avlidit, det rör sig om två flickor i tonåren. Samtliga anhöriga är underrättade.

De andra två, en man och en pojke, fördes till sjukhus. De ska inte ha fått några allvarliga skador.

Olyckan, där ett tåg och en skoter med tillkopplad kälke var inblandade, ska ha skett på en obevakad järnvägsövergång.

Polisen ska utreda omständigheterna kring olyckan. För att göra det ska man bland annat dokumentera olycksplatsen samt hålla förhör med inblandade och eventuella vittnen. Skotern samt kälken är tagna i beslag.

 

Uppdatering, måndag, kl 12:28:

Utredningsarbetet fortsätter kring olyckan där en kvinna född 2001 och en flicka född 2007 avled. Anhöriga är underrättade.

En förundersökning gällande grovt vållande till annans död i två fall samt grov vårdslöshet i trafik är inledd. Ingen är i nuläget delgiven misstanke om brott.

Polisen går av utredningsskäl i nuläget inte in på detaljer kring hur olyckan gått till, men det finns ingen misstanke om att någon av förarna varit berusade eller narkotikapåverkade vid olyckan.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.