18 januari 06:55, Sammanfattning natt, Östergötlands län

En sammanfattning av nattens händelser.

God morgon! Dagens presstalespersoner är Dennis Johansson Strömberg, Björn Öberg och Daniel Söderqvist. Till kvällen kommer Åsa Willsund.

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 45 ärenden mellan klockan 22 och 06. Här kommer ett urval av nattens händelser:

00:40 Polisen larmades till en butik i centrala Norrköping med anledning av ett inbrott. Någon, eller några, hade krossat en ruta till lokalen. Vad som har tillgripits är oklart. Platsen spärrades av. En anmälan om stöld genom inbrott upprättades.

04:03 Polisen larmades till ett företag i centrala Mjölby med anledning av ett pågående inbrott. Polis och väktare åkte till platsen, men ingen misstänkt gärningsperson fanns kvar. Efter utredningsåtgärder kunde polisen gripa tre personer som befann sig i en lägenhet. I lägenheten fanns stöldgods från företaget. De gripna är en kvinna i 30-årsåldern, en man i 30-årsåldern samt en man i 40-årsåldern. Samtliga greps misstänkta för stöld genom inbrott.

04:50 Polisen larmades till centrala Norrköping med anledning av ett personrån utomhus. En gärningsperson rånade en man, som är i 30-årsåldern, på hans tillhörigheter. Gärningspersonen ska ha visat upp ett vapenliknande föremål för den drabbade i samband med rånet. Ingen person ska ha skadats fysiskt i samband med händelsen. En anmälan om grovt rån kommer att skrivas. I nuläget finns ingen frihetsberövad i ärendet.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis viltolyckor och trafikkontroller.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.