Uppdaterad 19 januari 21:42

19 januari 18:57, Rattfylleri, Jönköping

Två män misstänkta för flera trafikbrott efter förföljande.

16.42 Polisen fick flera samtal om en bilist som körde vingligt och hade touchat mitträcket, på E4 vid Asecs i Jönköping. Vittnen berättade att föraren sedan hade kört ut på riksväg 40 västerut. Polisen larmade ut flera patruller.

17.14 Polisen hade fått stopp på bilen på riksväg 40, efter att ha lagt ut spikmatta. Detta var cirka 1,5 km in i Västra Götalands län. Två personer sprang från bilen, men polisen fick snabbt tag i båda och en av dem belades med handfängsel. Vid något tillfälle kördes bilen i cirka 140 km/h där max tillåtna hastighet är 100 km/h.

I närheten av Axamo kolliderade bilen med en annan bilist. Ingen skadades men den påkörda bilen fick punktering.

De två misstänkta är män i 25-årsåldern. Det är inte klarlagt vem av dem som körde så i nuläget är båda misstänkta för drograttfylleri, vårdslöshet i trafik, smitning från trafikolycksplats, samt för att ej ha stannat på polisens tecken. Männen togs med för provtagning.

UPPDATERING: Männen är även misstänkta för grov olovlig körning och ringa narkotikabrott (eget bruk). Den ena mannen fick stanna kvar på polisstationen för tillnyktring.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.