02 januari 07:00, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet.

Det har varit en natt med normal arbetsbelastning. En person har omhändertagits för fylleri. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

01:10 Trafikkontroll, Luleå
På Södra Hamnleden i Innerstaden, Luleå, utfärdades två ordningsböter gällande hastighetsöverträdelse.

05:07 Rattfylleri, Luleå
Polis stoppar och kontrollerar en personbil i Kyrkbyn, Luleå. Misstanke uppstår om att föraren, en man i 25-årsåldern, är påverkad. Han tas med för provtagning och förhör. Föraren misstänks för rattfylleri samt ringa narkotikabrott, eget bruk. Anmälan gällande det upprättas.

05:12 Skadegörelse, Piteå
Polis beordras till centrala Piteå efter samtal. En traktorförare som arbetat med snöröjning uppger att en man haft sönder rutan på traktorn. I samband med det drabbades traktorföraren av en sårskada. Ingen misstänkt anträffas. Förhör hålls med målsägande och anmälan gällande skadegörelse och vållande till kroppsskada ska upprättas.

Två viltolyckor har anmälts till polisen under natten och morgonen. Ingen person skadades i samband med olyckorna.

En anmälan gällande smitning från viltolycka upprättades efter samtal om en renpåkörning som inte anmälts på E10 i Torrivaara, Gällivare kommun.

Ytterligare en anmälan gällande smitning upprättades efter samtal om att ett skadat rådjur hittats på riksväg 94 vid Korsträsk, Älvsbyn kommun.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.