02 januari 09:03, Rån, Västerås

Två gripna efter rån mot matbutik.

Personal från en matbutik på Bjurhovdagatan i Västerås larmar polisen efter att de har blivit hotade av flera män i samband med en misstänkt stöld.

Enligt anmälaren ska det ha varit fyra män, och samtliga har lämnat butiken till fots. Ingen i personalen ska ha blivit fysiskt skadad i samband med händelsen.

Flera patruller beordras till platsen och efter en kortare sökinsats kan två personer fångas in. En förundersökning gällande rån inleds och båda männen grips. En av dem är underårig och han kommer att överlämnas till vårdnadshavare.

Polisen är angelägna om tips från allmänheten som kan leda till att de två personer, som fortfarande ska vara på fri fot, kan fångas in. Efter rånet ska samtliga fyra ha sprungit i riktning mot Bjurhovda centrum. Har du gjort några iakttagelser, ring polisen på 114 14.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.