02 januari 12:18, Trafikbrott, Karlstad

Vårdslöshet i trafik, drograttfylleri m.m. i området Välsviken i Karlstad.

En anmälare ringde polisen angående några märkbart påverkade personer som rörde sig i och runt en parkerad bil i området välsviken.

I samband med att polis anlände till platsen för att kontrollera personera hade de satt sig i bilen som lämnade platsen.

Polispatrullen fick snabbt syn på bilen på E18 och försökte genomgöra stopp bakifrån med föreskrivna ljud och ljussignaler. Ett förföljande påbörjade eftersom föraren vägrade stanna. Det ledde dock till att aktuell bil körde in i två andra bilar inne i området Välsviken och i samband med detta fick polispatrullen stopp på fortsatt färd.

Ingen person skadades i samband med kollisionerna.

Föraren visade sig vara en kvinna i 35-årsåldern som nu är misstänkt för vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning, drograttfylleri samt för att inte ha stannat på polismans tecken. Hon är en notorisk trafikbrottsling som har ett stort antal domar avseende samma typ av brottslighet under de senaste åren.

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.