20 januari 07:04, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

06.25 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 30-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits, en har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och en har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

01.28 polisen fick samtal om att en person tidigare hade rånats på Gamla Övägen i Norrköping. Polisen åkte till platsen och spanade men då hade den misstänkte lämnat området. Polisen påbörjade en utredning om rån efter att det har visat sig att en person hade blivit rånad på en väska med arbetsmaterial.

01.39 polisen fick samtal om misstänkt inbrott på ett café på Smedjegatan i Norrköping. Polisen åkte till platsen och det visade sig stämma, en glasruta hade krossats. Polisen har påbörjat en utredning om stöld genom inbrott utan någon misstänkt. Det är ännu inte fastställt vad som stulits.

02.44 polisen fick samtal om brand i byggnad utanför Väderstad. Det visade sig vara ett obebott hus som brann. Polisen har påbörjat en utredning om mordbrand.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

 

 

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.