23 januari 08:07, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Sammanfattning av nattens polisverksahet i polisområde Jönköping.

07.50 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 45-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits, en har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och två har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

00.11 i samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll i Nässjö blen en man i 20-årsåldern misstänkt för drograttfylleri. Han fick följa med för provtagning och förhör.

00.24 en person ringde till polisen och anmälde inbrott i en campingstuga i Jönköping. Polisen åkte till platsen och påbörjade enutredning om grov stöld genom inbrott, som ska ha skett nyligen. Det som är stulet är ett smyckesskrin med innehåll.

04.29 i samband med en rutinmässig fordons och förarkontroll i Vaggeryd blev föraren, en kvinna i 25-årsåldern misstänkt för rattfylleri. Hon fick följa med för provtagning och förhör.

Förutom dessa ärenden har polisen huvudsakligen arbetat med ett antal kontroller av olika karaktär, mestades trafikrelaterade. En del av dessa har resulterat i tillsägelser och bötesförelägganden, men ingen har frihetsberövats, förutom de ovan nämnda rattfylleristerna.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.