23 januari 08:07, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

07.30 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 65-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits, en har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och två har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

00.47 samtal till polisen från en familj på Albert Engströms gata 100+ som berättade att de fått en sten inkastad genom ett fönster. Stenen har landat i en säng där det låg personer och sov. Polisen åkte till platsen och påbörjade en utredning om skadegörelse. Förhör har hållits och skadorna har dokumenterats. Polisen söker tips och iakttagelser om någon har sett eller vet något som kan sättas i samband med brottet. Tipsa polisen på 114 14 eller via tipsformuläret på polisen.se

02.42 SOS-larm till polisen om trafikolycka på länsväg 215 norr om Skärblacka. Visade sig vara en bilist som kört av vägen och in i ett träd. Det finns inga uppgifter om personskador. Polisen har ingen misstanke om brott. Bilen bandades och kommer att bärgas senare genom ägarens försorg.

02.48 polisen kallades till resecentrum i Linköping med anledning av att ordningsvakt hade påträffat två misstänkta personer. Polisen åkte till platsen och det visade sig då att en av dem, en man i 25-årsåldern kunde misstänkas för skadegöresle genom klotter och ringa narkotikabrott genom eget bruk. han fick följa med polisen till polisstationen för provtagning och förhör.

05.54 i samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll på Industrigatan uppstod misstanke om rattfylleri på föraren, en man i 30-årsåldern. Han fick följa med för provtagning och förhör. Det visade sig också att mannen hade ett beslut om utvisning varför han togs i förvar efter provtagningen.

Förutom dessa ärenden har polisen huvudsakligen arbetat med ett antal kontroller av olika karaktär, mestades trafikrelaterade. En del av dessa har resulterat i tillsägelser och bötesförelägganden, men ingen har frihetsberövats, förutom i de ovan nämnda fallen.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.