24 januari 07:08, Sammanfattning natt, Västernorrland län

Ett urval av nattens polisverksamhet.

Det har varit en natt med relativt låg arbetsbelastning. Polisen har utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

23:21 Trafikbrott, Örnsköldsvik
Polis beordras till ett parkeringsgarage i centrala Örnsköldsvik för kontroll efter samtal om att att det befinner sig många bilar där och det spelas hög musik. Ordningsböter utfärdas efter kontroll av två a-traktorer. Den ena hade solfilm på rutan och den andra hade belysning fram som visade annat än gult eller vitt ljus samt en registreringsskylt som ej var synlig.

23:50 Trafikbrott, Kramfors
Polis stoppar och kontrollerar en personbil i Lugnvik. Bilen är avställd och det råder körförbud. Föraren saknar körkort och misstänks för grov olovlig körning. Förhör hålls och bilen tas i beslag för att förhindra framtida trafikbrott. En anmälan gällande grov olovlig körning upprättas.

00:20 Trafikbrott, Sundsvall
En personbil kontrolleras i Inre Hamnen i Sundsvall. En flygande besiktning utförs och en ordningsbot (böter) utfärdas med anledning av att registreringsskylt saknas.

01:21 Misshandel, Sundsvall
Polis befinner sig i Stenstan och uppmärksammar ett bråk på Stora torget. Polis håller förhör och två personer i 20-årsåldern, en man och en kvinna, misstänks ha misshandlat en kvinna och en man i samma ålder. En anmälan gällande misshandel upprättas. Mannen som misstänks omhändertas med stöd av lagen om omhändertagande av berusade personer (LOB).

01:49 Viltolycka, Örnsköldsvik
På E4 mellan Örnsköldsvik och Bjästa inträffar en olycka där en personbil och en älg är inblandade. Ambulans, räddningstjänst och polis kallas till platsen. En person kontrolleras på plats av ambulanspersonal. En anmälan gällande viltolycka upprättas, eftersöksjägare kontaktas för att ta hand om kadavret och bilen bärgas från platsen.

03:05 Trafikbrott, Sundsvall
Polis stoppar och kontrollerar en personbil i Nacksta, vars förare inledningsvis inte vill stanna utan fortsätter köra. Föraren, en man i 55-årsåldern saknar körkort och misstänks vara påverkad. Han tas med för provtagning. Bilen tas i beslag för att förhindra framtida trafikbrott och anmälan gällande grov olovlig körning, grovt rattfylleri samt ringa narkotikabrott, eget bruk, upprättas.

En viltolycka har anmälts till polisen under natten och morgonen. Ingen person skadades i samband med olyckan.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.