Uppdaterad 24 januari 11:21

24 januari 08:26, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

07.32 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 65-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Två har gripits, tre har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och fem har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

00.01 polisen fick samtal om att kvinna skulle ha blivit misshandlad i en bostad i Klockaretorpet i Norrköping. Polisen åkte till platsen och började utreda vad som hänt. en kvinna som polisen träffade på hade skador, blåmärken i ansiktet, som tydde på misshandel. En man i 35-årsåldern som kvinnan har en relation med anträffades också i lägenheten och han greps, misstänkt för misshandel i relation. Mannen är i skrivande stund inte förhörd på grund av berusning. När mannen har nyktrat till kommer förhör att hållas och åklagare kommer sedan att fatta beslut om den fortsatta förundersökningen. Den drabbade kvinnan behövde inte akutsjukvård. Uppdatering kl. 11.19: mannen anhölls vid 09-tiden på sannolika skäl misstänkt för misshandel.

00.13 i samband med kontroll av två personer i Söderköping fattade polisen misstankar om att båda två kunde vara drogpåverkade. De båda tonårspojkarna fick följa med för provtagning och förhör, misstänkta för ringa narkotikabrott genom eget bruk. En av dem misstänks även för ringa narkotikabrott genom innehav. Båda två överlämnades sedan till vårdnadshavare och anmälan till socialtjänsten har också gjorts.

00.35 i samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll på Hamngatan i Linköping uppstod misstanke om drograttfylleri på föraren, en man i 30-årsåldern. Han fick följa med för provtagning och förhör, varvid körkortet även omhändertogs.

00.42 samtal till polisen om att en kvinna skulle ha blivit misshandlad i en bostad i Lagerlunda, Norrköping. Polisen åkte till platsen för att utreda vad som hänt. Polisen kallade också på en ambulans som förde kvinnan till sjukhus för vård. En man i 30-årsåldern anträffades och kunde gripas, misstänkt för misshandel. Förhör har hållits med den drabbade kvinnan, men mannen har inte förhörts ännu på grund av kraftig alkhoholpåverkan. Senare kommer åklagare att fatta beslut om den fortsatta förundersökningen. Uppdatering 11.20: mannen anhölls 09.30 på sannolika skäl misstänkt för misshandel.

02.49 SOS-larm till polisen om brand på Torsvägen i Krokek. Polisen åkte till platsen och det visade sig vara en husvagn som brann. Det ska inte ha funnits någon i husvagnen. Polisen har påbörjat en utredning om skadegörelse genom brand.

02.59 samtal till polisen om inbrottslarm från ett kontor i korsningen Drottninggatan - Kyrkogatan i Motala. Det visade sig att någon har brutit sig in och gjort inbrott men det är inte klarlagt vad som kan ha stulits. Det finns ingen misstänkt.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

 

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.