25 januari 05:45, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är Peter Adlersson och till kvällen kommer Stefan Gustafsson och Fredrik Svedemyr.

21.24 Älvängen, försök till mord
I Älvängen har en villa och en bil blivit beskjutna. Flera personer hörde smällar och efter en stund upptäcktes skottskador på fastigheten och en bil. Inga personer har kommit till skada. Brottsplatsen spärrades av och en teknisk undersökning har gjorts under natten. Flera polispatruller har arbetat på platsen med bl a dörrknackning och sök i området. En förundersökning om försök till mord har inletts. I nuläget finns ingen misstänkt. 

00.01 Trollhättan, drograttfylleri m.m.
När en polispatrull försöker stoppa en bilist på E45 i höjd med Sylte försöker föraren att köra ifrån polisen. Ett förföljande påbörjas men nästan direkt kör föraren in i ett träd och polisen kan säkra honom. Föraren, en man i 30-årsåldern, klagar på smärtor i huvudet och ryggen och får åka med ambulansen till NÄL. Han rapporteras för grov vårdslöshet i trafik, drograttfylleri, grov olovlig körning, ej stannat på polismans tecken samt innehav av narkotika.

01.42 Göteborg, brand
På Drakblommegatan ser vittnen hur några unga män slår sönder en bil och sen tänder eld på den. Även ett återvinningscontainer sätts i brand och räddningstjänst och polis larmas. Polisen spanar i området men ingen misstänkt har ännu gripits. Anmälan om skadegörelse genom brand.

03.13 Göteborg, brand
På Mårbackagatan har en bil börjat att brinna i närheten av en garagelänga. Bilen blir helt utbränd och ytterligare tre bilar som stod intill fick brandskador. Polisen har skrivit anmälan om skadegörelse genom brand.

03.39 Frändefors, brand m.m.
I Frändefors har en bil börjat att brinna på en parkering. Branden släcks och vid kontroll visar det sig att bilen är anmäld stulen. Anmälan om skadegörelse genom brand. Ingen misstänkt i ärendet.

05.04 Kungälv, brand
Larm om brand i en gasugn på Göteborgs Kex. Cirka 80 anställda på plats i lokalerna som utryms enligt räddningstjänsten. Räddningstjänsten kan snabbt släcka branden som begränsades till ugnen. Inga personskador. Ingen åtgärd från polisen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.