25 januari 06:58, Sammanfattning natt, Östergötlands län

En sammanfattning av nattens händelser.

God morgon! Dagens presstalesperson är Dennis Johansson Strömberg. Till kvällen kommer Björn Öberg.

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 40 ärenden mellan klockan 22 och 06. Här kommer ett urval av nattens händelser:

00:41 En polispatrull stoppade och kontrollerade en bilist på Luddingsbovägen i Söderköping. Föraren, en kvinna i 45-årsåldern, visade tecken på narkotikapåverkan. Föraren misstänks för drograttfylleri, ringa narkotikabrott eget bruk samt narkotikabrott innehav. Hon misstänks även för grovt olovlig körning alternativt olovlig körning. Föraren fick följa med för provtagning.

01:16 En polispatrull stoppade och kontrollerade en bilist på Norrköpingsvägen i Linköping. Föraren, en kvinna i 25-årsåldern, visade tecken på narkotikapåverkan. Föraren misstänks för drograttfylleri, ringa narkotikabrott eget bruk samt olovlig körning. Föraren fick följa med för provtagning.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis viltolyckor och trafikkontroller men inga grövre brott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.