27 januari 07:40, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

07.06 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 40-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits, en har omhändertagits för berusning/ordningsstörning.

01.41 polisen kallades till Badhusgatan i Linköping med anledning av att en del föremål anträffats på platsen. Polisen åkte till platsen och anträffade ett antal stjärnor, lappar och burkar. Dessa togs i beslag. Polisen har påbörjat en utredning om hets mot folkgrupp. Ingen har frihetsberövats i ärendet. Polisen tar gärna emot tips från allmänheten om någon har gjort iakttagelser eller vet något om händelsen. Tipsa polisen på 114 14 eller via tipsformuläret på polisens hemsida.

05.59 samtal till polisen om att burkar och lappar med antisemitiskt budskap har anträffats på Västgötegatan i Norrköping. Polisen åkte till platsen och påbörjade en utredning om hets mot folkgrupp. Föremålen togs i beslag. Ingen har frihetsberövats i ärendet. Polisen tar gärna emot tips från allmänheten om någon har gjort iakttagelser eller vet något om händelsen. Tipsa polisen på 114 14 eller via tipsformuläret på polisens hemsida.

06.08 vid en kontroll på Apotekaregatan i Linköping anträffade polisen en klisterlapp i form av en stjärna. Polisen dokumenterade platsen och tog lappen i beslag. Polisen har påbörjat en utredning om hets mot folkgrupp. Ingen är frihetsberövad i ärendet. Polisen tar gärna emot tips från allmänheten om någon har gjort iakttagelser eller vet något om händelsen. Tipsa polisen på 114 14 eller via tipsformuläret på polisens hemsida.

Utöver dessa ärenden har polisen arbetat med ett antal kontroller av olika slag som inte lett till några brottsmisstankar eller frihetsberövanden.

Det finns inga andra brott eller händelser att rapportera om.

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.