27 januari 20:15, Bedrägeri, Kinda

Man i 90-årsåldern utsatt för bedrägeriförsök.

18:40 Polisen larmades då en man i 90-årsåldern boende i Rimforsa hade blivit utsatt för ett bedrägeriförsök. Mannen blev uppringd av en person som sa sig arbeta för en mobiloperatör och att mannen skulle få en ny mobiltelefon. Personen som ringde upp mannen berättade att en kollega skulle besöka mannen och lämna telefonen.

En man besökte mannen i 90-årsåldern och frågade om bankkortet, mannen i 90-årsåldern lämnade aldrig ifrån sig bankkortet och då lämnade den misstänkta bedragaren adressen.

En förundersökning gällande bedrägeriförsök inleddes. Polispatrullen har hållit målsägandeförhör, mannen ska inte ha blivit bestulen på något.

Polisens råd:

Det är vanligt att äldre drabbas av olika typer av bedrägerier, exempelvis att man via telefon luras att logga in på banken och att bedragare sedan tömmer bankkontot. Om någon du inte känner ringer och du blir osäker, lägg på luren eller be att få ringa tillbaka på ett nummer som du själv tar reda på. Det gäller oavsett om personen säger sig vara en nära släkting eller från banken, ett företag eller en myndighet.

Lita inte på den som kontaktar dig bara för att den har personliga uppgifter om dig. Bedragare kan hitta information på nätet för att lura dig.

Skulle du få besök av en okänd person så ska du vara kritisk, det kan röra sig om ett bedrägeriförsök. Begär legitimation och försök att kontrollera den. Ofta finns telefonnummer för kontroll.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.