Uppdaterad 30 januari 10:18

29 januari 20:22, Mord/dråp, försök, Eskilstuna

Larm om skottlossning i Nyfors.

18:59 Polis beordrades till Nyfors centrum, Eskilstuna, efter larm om skottlossning utomhus. Flera polispatruller involverades i ärendet och inledningsvis var det väldigt stökigt och mycket folk på platsen. Polisen har pratat med vittnen, genomfört informationsinhämtning och kriminaltekniker är på väg dit. Polisen arbetar i nuläget på några olika platser i området och avspärrningar kan komma att ske allteftersom att bilden klarnar. Ingen person har i nuläget anträffats med skottskador.

21:12 Polisen har hittat spår som tyder på en skottlossning. En insats pågår och kommer fortgå under resten av kvällen och natten. Fokus ligger på att hitta en eller flera gärningspersoner och säkra bevisning som för utredningen vidare.

Uppdatering lördag 30 januari:

Polisen har jobbat med ärendet under natten. Den kriminaltekniska undersökningen är gjord och tre personer har gripits. Alla tre är män i 15-årsåldern. De är i nuläget misstänkta för försök till mord och grovt vapenbrott. Alla tre män har också anhållit av åklagare. Två av dem på sannolika skäl och en av dem är skäligen misstänkt. Polisens presstjänst hänvisar övriga frågor till Åklagarkammaren.

För media:

Ur ett trygghetsskapande perspektiv finns lokalpolisområdeschefen i Eskilstuna, Christer Sjöqvist, tillgänglig för media i dag lördag klockan 12-14. Han går då att nå på telefonnummer: 010 566 94 72.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.