03 januari 07:00, Sammanfattning natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesman är Thomas Fuxborg.

20.16 Göteborg, grov mordbrand
Polis och räddningstjänst larmas till ett garage på Bredfjällsgatan i Hammarkullen med anledning av att två bilar brinner i garaget. När räddningstjänsten anländer till platsen blir de beskjutna med fyrverkerier av ungdomar. Polisen kommer till platsen och kan se till att räddningstjänsten kan göra sitt jobb. Polisen skriver en anmälan gällande grov mordbrand och blåljussabotage. Inga personskador.

02.17 Skövde, skadegörelse
Någon har slängt en fyrverkeripjäs på Polishuset vid Prinsgatan vilket resuterade i ett brännmärke på en ruta. Inga övriga skador på varken personal eller byggnad.

02.24 Mölndal, försök till mord
Polis larmas till Almåsgången i Lindome med anledning av att någon blivit knivskuren. På platsen utomhus anträffas en man i 30-årsåldern knivskuren. Han körs till sjukhus för vård. Han uppger platsen där brottet skett och polis genomför en husrannsakan på aktuell adress där fem personer hämtas till förhör. En förundersökning gällande mordförsök inleds.  

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.