31 januari 08:10, Sammanfattning natt, Östergötlands län

God morgon! Dagens presstalesperson är Angelica Israelsson Silfver. Här kommer en sammanfattning av nattens händelser.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 50-tal ärenden som rör Östergötlands län. Ingen har gripits. Fyra personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika.

01:44 Polis, räddningstjänst och ambulans beordrades till Enebymovägen i Norrköping med anledning av en brand i en lägenhet. Enligt SOS-larmet ska det ha börjat brinna på en spis. Räddningstjänsten har kunnat släcka branden och ingen person ska ha kommit till skada. Polisen kommer skriva en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet. Lägenheten har också spärrats av för en kriminalteknisk undersökning.

03:41 Polis, räddningstjänst och ambulans beordrades till riksväg 50 utanför Skänninge, Mjölby, med anledning av en trafikolycka. En bilist ska ha kört in i mitträcket. En man i 25-årsåldern klagade på smärta i nacken och fördes till sjukhus med ambulans. I övrigt har polisens presstjänst inga uppgifter om skadeläget. Det finns ingen misstanke om brott i samband med olyckan.

Utöver detta har polisen haft ärenden om fylleri, trafikbrott samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.