04 januari 17:00, Trafikolycka, vilt, Västerbottens län

Västerbotten, flera viltolyckor under eftermiddagen

Mellan kl 14-17 har nio viltolyckor anmälts till polisen. Inga personskador har rapporterats. Eftersöksjägare har kallats ut till olyckorna där älg och rådjur blivit påkörda. Samebyar har kontaktats i de fall där renar blivit påkörda.

Strax före kl 15 kolliderade en buss med en älg på länsväg 363 i Holmfors, Sorsele. Älgen skadades och avlivades på plats.

Därefter inträffade en kollision mellan bilist och älg på E12 vid Åskilje, Storuman. Oklart hur det gick för älgen, den lämnade platsen.

På länsväg 365 ett par kilometer utanför Tuvträsk, Lycksele, kolliderade en bilist med en älg. Älgen lämnade platsen, oklart om den var skadad.

Strax före kl 16 kolliderade en lastbil med ett djur (troligtvis en ren) på länsväg 363 vid Grästorp, Lycksele. 

Senare kolliderade en trafikant med en älg i Norra Åbyn, Skellefteå. Älgen lämnade platsen efter olyckan.

Vid 16:30-tiden kolliderade en buss med två renar på E12 i Lillsele, Vindeln. En av renarna dog, en sprang vidare. 

En bilist kolliderade därefter med ett rådjur på E12 utanför Hälsingfors, Vindeln. Rådjuret skadades.

Strax före kl 17 rapporterades om en påkörd ren vid Kulbäcksliden, Vindeln. Oklart vem som kolliderat med djuret, föraren har inte anmält olyckan till polisen.

Därefter kolliderade en trafikant med en ren utanför Högfors, Robertsfors. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.