05 januari 06:50, Sammanfattning natt, Västra Götalands län

Nedan följer en sammanfattning av nattens händelser. Dagens presstalesperson är Hans-Jörgen Ostler under kvällen tjänstgör Anna Göransson.

22:01 Skadegörelse.
På Hakefjordsgatan på Hisingen har en papperskorg förstörts med någon form av explosion. Polis på platsen kan släcka den efterföljande eldsvådan. Anmälan om skadegörelse upprättas.

22:51 Allmänfarlig ödeläggelse samt försök till utpressning.
Polis får larm om en kraftig explosion på Wieselgrensplatsen. Polis på plats kan konstatera att något har exploderat i jalusi till en grönsakshandel. Nationella bombskyddet undersöker platsen och ytterligare en teknisk undersökning kommer att utföras. Det kunde konstateras att explosionen var utlöst av en så kallad banger av kraftigare modell.
Ingen gripen eller misstänkt i nuläget. 

04:31 Skadegörelse.
Polis fick anmälan om att två personer som sparkat på en taxi på Järntorget. Polis är snabbt på plats och kunde fånga in två personer som stämde med signalementet. Polis på plats kunde konstatera skador på förardörren till taxin. En man i 20-årsåldern och en man i 40-årsåldern misstänks för skadegörelse.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.