06 januari 07:54, Sammanfattning natt, Södermanlands län

God morgon! Dagens presstalespersoner är Angelica Israelsson Silfver och Dennis Johansson Strömberg.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat 54 ärenden som rör Södermanlands län. En person har gripits (se nedan). Här kommer ett urval av nattens händelser:

01:10 Polis larmades till en bostad i Mariefred med anledning av ett bråk. När polispatrull kom till platsen kunde en man i 45-årsåldern gripas misstänkt för misshandel i nära relation. Målsägande, en kvinna i 50-årsåldern, klagade på smärta och fördes till sjukhus med ambulans. Polisens presstjänst har inga uppgifter gällande skadeläget. Under onsdagsmorgonen har den misstänkte mannen anhållits på sannolika skäl för misshandel. Ärendet är nu åklagarlett.

01:52 Polis, räddningstjänst och ambulans beordrades till Björkvägen i Stängnäs med anledning av en brand. Enligt SOS-larmet ska en bil på en parkeringsplats ha börjat brinna. När polispatrull kom till platsen var bilen övertänd. Räddningstjänsten kunde släcka branden och ingen person eller annat fordon ska ha skadats. Polisen har inte hittat någon naturlig förklaring till branden så den kommer utredas. En anmälan om skadegörelse genom brand kommer skrivas.

Utöver detta har polisen haft ärenden om trafikbrott, en viltolycka utan personskador samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.