06 januari 17:48, Trafikolycka, vilt, Västerbottens län

Viltolyckor i Västerbotten.

15:10 På länsväg 890 vid Strinne, Skellefteå kommun, har en död ren anträffats. Ingen viltolycka har anmälts så en anmälan gällande smitning upprättas. Berörd sameby kontaktas.

15:12 På E12 vid Gunnarn, Storuman kommun, har en skadad ren anträffats. Ingen viltolycka har anmälts på platsen så misstanke om smitning uppstår och anmälan gällande det ska upprättas. Berörd sameby kontaktas.

15:52 På E45 vid Sorsele är en personbil och ett rådjur inblandade i en olycka, som inte resulterar i personskador. Det är ovisst hur det gick för rådjuret och eftersöksjägare kontaktas.

17:00 På länsväg 363 vid Sorsele har en älg och ett fordon varit inblandade i en olycka. Det finns inga uppgifter om personskador. Älgen har sprungit från platsen och eftersöksjägare kontaktas för att kontrollera hur det gick för djuret.

17:06 Ett fordon och ett rådjur har kolliderat på länsväg 802 i Västra Skråmträsk, Skellefteå kommun. Det finns inga uppgifter om personskador. Djuret dog och eftersöksjägare kontaktas för att ta hand om kadavret.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.