Uppdaterad 07 januari 10:20

07 januari 04:48, Stöld, Tierp

Sökinsats efter inbrott i butikslokal.

En förbipasserande misstänker ett pågående inbrott i en butikslokal i Karlholm och larmar polisen.

Flera patruller beordras till platsen för att söka efter de misstänkta gärningsmännen som ska vara flera till antalet och som har lämnat platsen i en bil som senare kör i diket.

En förundersökning gällande grov stöld genom inbrott inleds och en helikopter och hundptatrull beordras till platsen för att söka efter gärningsmännen som ska ha lämnat till fots efter att bilen kört i diket.

Polisen har tagit den aktuella bilen i beslag och man har också spärrat av brottsplatsen för att genomföra en teknisk undersökning. Samtidigt fortsätter sökinsatsen efter gärningsmännen.

Uppdaterad klockan 10.20

Efter en större sökinsats med hjälp av bland annat hundförare och helikopter har samtliga tre misstänkta gärningsmän kunnat fångas in.

De tre gripna är samtliga män, en i 20-årsåldern och två i övre tonåren, och de kunde alla nosas upp av polishunden Bosse från Gävle.

De tre männen är misstänkta för grov stöld genom inbrott.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.