07 januari 07:10, Sammanfattning natt, Östergötlands län

God morgon! Dagens presstalespersoner är Angelica Israelsson Silfver och Dennis Johansson Strömberg. Till kvällen kommer Thomas Agnevik.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat 53 ärenden som rör Östergötlands län. Ingen har gripits. En person har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika.

23:12 Polis, räddningstjänst och ambulans beordrades till länsväg 632 i Vikingstad, Linköping, med anledning av en trafikolycka. Enligt SOS-larmet ska en personbil ha kört av vägen och in i en stenmur. När polispatrull anlänt till platsen kallades bärgare dit. Föraren, en man i 18-årsåldern, behövde ej uppsöka sjukhus med ambulans. Polisen kommer skriva en anmälan om trafikolycka utan misstanke om brott.

03:42 Polis larmades till ett företag i området Dunderbacken i Finspång med anledning av ett inbrott. Någon gång under kvällen/natten till torsdag ska tjuven/tjuvarna ha tagit sig in på företaget genom att krossa fönsterrutor. Det är ännu oklart vad som stulits och en anmälan om grov stöld genom inbrott kommer skrivas. Ingen person har frihetsberövats.

Utöver detta har polisen haft ärenden om trafikbrott, två viltolyckor utan personskador samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.