07 januari 14:19, Rån väpnat, Färgelanda

En man gripen efter rån mot butik i Färgelanda.

Polis larmas till en butik för byggmaterial vid Krämarvägen. Enligt uppgifter som lämnats till SOS så ska någon ha blivit utsatt för ett rån på platsen, troligen personal i butiken. Inga uppgifter om personskador men gärningsmannen uppges ha varit beväpnad med kniv och hotat med kniven. Gärningsmannen uppges även ha fått med sig ett antal olika varor från butiken. Han ska sedan ha lämnat butiken till fots och personal ska ha följt efter honom.

Personalen lyckas stoppa mannen och även avväpna gärningsmannen, då det gällert kniven. Personalen håller sedan kvar gärningsmannen i avvaktan på att polis anländer. Polispatruller anländer till platsen och mannen överlämnas till polis. Den gripne är troligen påverkad av narkotika och misstänks utöver rån för narkotikabrott. Den misstänkte är en man i 30-årsåldern.  

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.