07 januari 17:41, Trafikolycka, vilt, Norrbottens län

Norrbotten, anmälda viltolyckor.

15:30 På länsväg 707 vid Ryssbält, Kalix kommun, var en ren och en pickup inblandade i en olycka, som inte resulterade i personskador. Renen dog däremot och berörd sameby kontaktas.

16:06 På länsväg 395 vid Lovikka, Pajala kommun, kolliderade en älg och en personbil. Inga personskador. Det är oklart hur det gick för djuret och eftersöksjägare kontaktas.

16:45 På riksväg 99 vid Kankaanranta, Haparanda kommun, var en personbil och ett rådjur inblandade i en olycka, som inte resulterade i personskador. Djuret dog. 

17:11 I Kitkiöjärvi, Pajala kommun, var ett rådjur och en personbil inblandade i en olycka, som inte resulterade i personskador. Djuret dog.

17:30 På E10 vid Lansån, Överkalix kommun, var en personbil och en älg inblandade i en olycka, som inte resulterade i personskador. Älgen sprang från platsen och eftersöksjägare kontaktas för att kontrollera hur det gick för den.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.