Uppdaterad 07 januari 22:25

07 januari 21:18, Mord/dråp, försök, Ale

Larm om skadad man, möjligen med knivskador i Nödinge. Mannen hittad skadad på gatan.

Larm via SOS. Anmälaren har hittat en man på Norra Klöverstigen/gatan med bar överkropp som uppger att han har blivit misshandlad. Den skadade har någon typ av skador vid nacken och på huvudet. Oklart vilken typ men det kan vara knivskador. Troligen har skadorna uppkommit i en närbelägen lägenhet. Mannen är vid medvetande, står upp och är talbar.  

Polis och ambulans larmas till platsen.

Kl 21.29: Polis på plats och kontakt med vittne och den skadade. Polisen försöker få fram uppgifter om en ev. brottsplats/lägenhet. Förundersökning inleds med rubricering försök till mord. Polisen övertygad om att den skadade är knivskadad/ skadad av stickvapen eller liknande. 
Polisen får fram uppgifter som pekar mot en närbelägen lägenhet som man genomför en husrannsakan i syfte att söka eventuell gärningsman/män. När man kommit in så finner man två män och en kvinna i den aktuella lägenheten. Spår i lägenheten efter någon typ av bråk/blodspår. Den skadade körs till sjukhus, oklart skadeläge.

De tre i lägenheten grips och lägenheten spärras av för teknisk undersökning. Ingen av de gripna kommer att kunna höras omgående p.g.a. berusning. Polisen kommer att höra den skadade så snart det är möjligt efter det att han fått nödvändig vård.   

Ingen ytterligare uppdatering av ovanstående händelse/texten kommer att ske under natten.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.