08 januari 07:15, Sammanfattning natt, Jämtlands län

Ett urval av nattens polisverksamhet.

Det har varit en natt med låg arbetsbelastning. En bilist har bötfällts för trafikbrott i Östersunds kommun. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

03:35 Stöld, Östersund
Polis beordras till Odenslund med anledning av pågående stöld av en moped. Ett vittne har sett två personer lämna en bostad med mopeden. Grannar som uppmärksammar detta följer efter personerna som då släpper mopeden och springer vidare. Med hjälp av allmänheten kan polisen följa skospår i snön och påträffar då en av de misstänkta bakom en container. Mannen, som är i 30-årsåldern, greps misstänkt för stöld. Åklagare ska nu fatta beslut om mannen ska anhållas.

Sju viltolyckor har anmälts till polisen under natten och morgonen. Det finns inga uppgifter om att någon person skadats i samband med olyckorna.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.