08 januari 07:15, Sammanfattning natt, Jönköpings län

God morgon! Dagens presstalespersoner är Angelica Israelsson Silfver och Thomas Agnevik. Till kvällen kommer Åsa Willsund.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 40-tal ärenden som rör Jönköpings län. Ingen har gripits. Sju personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika.

00:48 Polis larmades till Eksjö med anledning av ett bråk i en bostad. När polispatrull kom till platsen blev en kvinna i 50-årsåldern misstänkt för misshandel i relation och senare också omhändertagen enligt LOB (lagen om berusning). Målsägare, en kvinna i 50-årsåldern, fick följa med ambulans till sjukhus för kontroll - initialt lindrigt skadad.

04:33 Polis larmades till ett företag i Bankeryd, Jönköping, med anledning av ett inbrott. Någon gång under natten till fredag ska tjuven/tjuvarna ha tagit sig in i lokalen och tillgripit gods. Polispatrull på plats har genomfört dokumentation och kommer skriva en anmälan om stöld genom inbrott. Det finns i nuläget ingen misstänkt. I samband med att polispatrull var på platsen framkom det att även en husvagn en bit från företaget också haft inbrott. Det är i nuläget oklart vad som stulits där. En separat anmälan om stöld kommer skrivas i det ärendet också.  

04:51 Polis larmades till stadshuset i Eksjö med anledning av att en fönsterruta blivit sönderslagen. Tjuven/tjuvarna ska ha varit inne i lokalen och rotat runt men det är ännu oklart vad som eventuellt stulits. En anmälan om stöld genom inbrott kommer skrivas och en brottsplatsundersökning har genomförts. Det finns i nuläget ingen misstänkt.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.