08 januari 07:15, Sammanfattning natt, Östergötlands län

God morgon! Dagens presstalespersoner är Angelica Israelsson Silfver och Thomas Agnevik. Till kvällen kommer Åsa Willsund.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 50-tal ärenden som rör Östergötlands län. Ingen har gripits. Fem personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika.

23:44 Polis, räddningstjänst och ambulans beordrades till E4:an i höjd med Ödeshög med anledning av att en personbil kört in i mitträcket. När polispatrull kom till platsen kallades bärgare dit. Föraren, en man i 30-årsåldern, ska initialt ha klarat sig utan personskador. Polis misstänker inget brott i samband med trafikolyckan.

02:59 Polis, räddningstjänst och ambulans beordrades till riksväg 32 i Kinda med anledning av att en personbil sladdat av vägen och in i en stolpe. Enligt SOS-larmet var tre personer drabbade. När polis kom till platsen stängdes vägen av i båda riktningarna under bärgningsarbetet. Initialt ska alla personer i bilen ha klarat sig utan personskador. Det finns ingen misstanke om brott i samband med olyckan.

04:57 I samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll på Åtvidabergsvägen i Linköping uppstod misstanke om rattfylleri mot föraren. Mannen i 30-årsåldern fick följa med polisen för provtagning och förhör.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.