08 januari 07:15, Sammanfattning natt, Södermanlands län

God morgon! Dagens presstalespersoner är Angelica Israelsson Silfver och Thomas Agnevik. Till kvällen kommer Åsa Willsund.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 40-tal ärenden som rör Södermanlands län. En person har gripits (se nedan). Tre personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika.

01:41 Polis larmades till en butik i Vingåker med anledning av ett inbrottslarm. En personbil ska ha körts genom entrén till affären. Gärningspersonerna har stulit gods från butiken och sedan lämnat platsen, exakt vad som har stulits är oklart. I nuläget finns ingen misstänkt för brottet. En förundersökning gällande stöld och tillgrepp av fortskaffningsmedel har inletts. Platsen har spärrats av för en kriminalteknisk undersökning. Polisen är intresserad av att få in tips och iakttagelser om fordon eller personer som har uppträtt avvikande eller misstänkt i närheten. Tipsa polisen på 114 14 eller via polisens tipsformulär om du har uppgifter som kan föra utredningen framåt.

03:49 Polis larmades till området Isaksdal i Nyköping med anledning av bråk i en lägenhet. När polis kom till platsen kunde en man i 35-årsåldern gripas. Han är i nuläget misstänkt för skadegörelse, olaga hot, våldsamt motstånd och narkotikabrott för eget bruk. Målsägare, en kvinna i 45-årsåldern, ska initialt ha klarat sig utan fysiska skador.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.