Uppdaterad 08 januari 20:14

08 januari 10:39, Rån väpnat, Eskilstuna

Man greps för väpnat rån och mordbrand.

10.07 polisen fick samtal om att en person precis nyss skulle ha utsatts för ett rån på Vasavägen. Den som utsattes skulle ha blivit hotad av en man med ett tillhygge. Rånaren begärde att få den drabbades bil.

Polisen åkte till platsen och kunde då hitta en misstänkt person som greps innan han hunnit köra iväg med någon bil.

10.14 i samband med att polisen skulle ingripa med anledning av rånet kom ett SOS-larm till polisen om att en brand skulle ha uppstått i ett bostadshus på Vasavägen 27. Räddningstjänsten åkte till platsen och kunde släcka branden, som uppstått i en lägenhet. Ingen person verkar ha skadats i samband med branden.

När polisen arbetade med dessa båda ärenden på Vasavägen framkom uppgifter om att en person hade setts i närheten av brandplatsen. Misstankar uppstod då om att samma person kunde misstänkas för både branden, som är rubricerad som mordbrand, och rånet.

Den gripne mannen är i 40-årsåldern och han fördes till polisstationen för förhör angående misstankarna om väpnat rån och mordbrand. Efter förhöret kommer åklagare att fatta beslut om den fortsatta förundersökningen.

Polisen ber personer, som kan ha gjort iakttagelser i samband med dessa båda händelser att ta kontakt med poliser på platsen, eller att ringa polisen på 114 14.

14.00 den gripne har förts till sjukhus där han har fått vård för skador som han fick i ena handen i samband med att han greps. På grund av mannens agerande vid gripandet använde sig polisen av en tjänstehund.

15:40 Den misstänkta mannen har skrivits ut från sjukhuset och han är förd till polisstationen för förhör. Efter förhör fattar en åklagare beslut om han ska anhållas.

20:10 Den misstänkta mannen har anhållits av åklagare. Han är på sannolika skäl misstänkt för grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel och rån. Han är okcså misstänkt för grov mordbrand. Frågor från medier hämvisas till Åklagarkammaren i Eskilstuna.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.