09 januari 07:27, Sammanfattning natt, Jämtlands län

Ett urval av nattens polisverksamhet.

Det har varit en natt med normal arbetsbelastning. En bilist har bötfällts för trafikbrott. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

23:46 Rattfylleri, Åre
En patrull stoppar och kontrollerar en bilist i Åre. Föraren, en man i 40-årsåldern, blåser positivt i polisens sållningsinstrument och medtas för provtagning. Han misstänks för rattfylleri och körkortet omhändertogs.

00:00 Trafikolycka, Östersund
Polis beordras till Lugnvik där en bilist kört av vägen. Ingen person skadades i samband med olyckan. I samband med olyckan ska bland annat en lyktstolpe ha gått sönder. Föraren, en man i 25-årsåldern, misstänks för vårdslöshet i trafik.

00:54 Rattfylleri, Härjedalen
En patrull stoppar och kontrollerar en fordonsförare i Tännäs. Föraren, en man i 35-årsåldern, visar tecken på att vara påverkad av narkotika och medtas för provtagning. Han misstänks för drograttfylleri, samt ringa narkotikabrott eget bruk och innehav. Körkortet omhändertogs.

03:07 Stöld/inbrott, Östersund
Polis beordras till en adress i Torvalla efter samtal om en man som försöker bryta sig in i en lägenhet. Mannen lämnar adressen innan polisen kommer dit. Polis söker i närområdet, men utan att hitta någon misstänkt. De håller förhör och anmälan gällande försök till stöld genom inbrott upprättas.

En viltolycka har anmälts till polisen under morgonen. Ingen person skadades i samband med olyckan.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.