09 januari 18:13, Sammanfattning kväll, Västerbottens län

Ett urval av händelserna i länet kl 17:00-22:00.

17:05 - Brand. Stensele/Barsele, Storuman

Polis får samtal om att en ladugård brinner. Uppgifter gör gällande att ingen person ska vara skadad. Polis är på platsen och samverkar med räddningstjänsten.

Uppdatering:

Branden ska nu vara släckt och kunde enligt uppgift begränsas till ladugården. Inga personer ska ha kommit till skada. Området är dock avstängt genom avspärrning med ett säkerhetsavstånd (300 m) på grund av att det bedöms finnas gasflaskor kvar på platsen. Även en del av en vägsträcka berörs av denna avspärrning fram till klockan 18:00 imorgon söndag.

19:32 - Trafikbrott. Västerslätt, Umeå

Polis stoppar och kontrollerar en personbil med anledning av att bilen framförts med onödig och störande körning. Föraren, en man i 20-årsåldern, får motta en ordningsbot för detta.

20:11 - Trafikbrott. Klockarbäcken, Umeå

Polis observerar en personbil som bedöms medvetet sladda med bilen. Föraren, en man i 20-årsåldern, får motta en ordningsbot på grund av körsättet.

I Skellefteå har det under kvällen genomförts trafikkontroller i bland annat områdena Ursviken och Norrböle.

Sammanfattningsvis en kväll med normal arbetsbelastning i länet.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.