01 juli 07:51, Sammanfattning natt, Östergötlands län

En sammanfattning av nattens händelser.

God morgon! Dagens presstalespersoner är Dennis Johansson Strömberg och Johnny Gustavsson, som är i tjänst till klockan 15:00. Övriga tider besvaras samtal till polisens pressnummer av personal vid regionledningscentralen i mån av tid.

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 70 ärenden mellan klockan 22 och 07. Här kommer ett urval av nattens händelser:

23:56 Polis larmades till en bostad i Mjölby med anledning av ett bråk. Flera polispatruller åkte till adressen. En man, som är i 25-årsåldern, hade misshandlat en kvinna han har en relation med. När första polispatrull anlände till adressen hade den misstänkte gärningsmannen lämnat platsen. Senare kom den misstänkte gärningsmannen tillbaka till adressen där han greps av polis. Mannen anhölls senare, ärendet är åklagarlett. Polisens presstjänst har inga uppgifter gällande kvinnans skadeläge.

00:46 Polisen larmades till en byggarbetsplats i Kallerstad i Linköping med anledning av ett aktiverat inbrottslarm. Flera polispatruller beordrades till platsen men när första polispatrull anlände fanns ingen misstänkt gärningsperson kvar. En förundersökning gällande stöld genom inbrott inleddes. Ungefär 30 minuter efter det inkomna larmet kontrollerades en bil av polispatrull, stoppet inträffade på länsväg 796 Norrköping. I bilen satt fem män som kunde kopplas ihop med inbrottet. Samtliga fem män greps och senare anhölls männen, ärendet är åklagarlett. Vad som har stulits är inte preciserats. Männen är i 20-40-årsåldern.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.