Uppdaterad 01 juli 14:30

01 juli 14:06, Uppdatering, Göteborg

Uppdatering gällande mordet på Höstvädersgatan 2021-06-30

Brottsplatsen har varit avspärrad under natten och dagen för brottsplatsundersökningar.  Den är fortsatt avspärrad.

Polis har under natten sökt i området med hundpatrull, genomfört dörrknackning samt husarannsakningar. Flera förhör har hållits, och personer har hämtats in till förhör.

Det finns ingen gripen misstänkt och ingen frihetsberövad i nuläget.

Polisen har fått bra vittnesmål och håller på att kartlägga händelseförloppet.

En särskild händelse inleddes under natten, vilket innebär att resurser kan frigöras från hela landet till arbetet runt händelsen. Det pågår en intensiv utredning för att kunna gripa och lagföra misstänkt för mord. Polisen arbetar i utredningsdelen med bland annat förhör och genomgång av övervakningsfilm, och genomför just nu dörrknackning. Polisen har samtidigt en hög närvaro och synlighet för det trygghetsskapande arbetet.

Det är en pågående förundersökning gällande mord.

Den döde polismannen arbetade som områdespolis. Han färdades under kvällen på moped i området.

Motivet till skjutningen är okänt.

Polisens mobila kontor finns på platsen.

Polisens presstalesperson Christer Fuxborg  finns på plats under eftermiddagen, korsningen Höstvädersgatan / Blidvädersgatan.

Polisen är angelägen om att få in tips, iakttagelser och upplysningar om händelsen. Dessa kan lämnas via polisens växel 114 14 eller via tipslänk på polisen.se.

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.