10 juli 07:57, Sammanfattning natt, Östergötlands län

En sammanfattning av nattens händelser.

God morgon! Dagens presstalesperson är Dennis Johansson Strömberg, som är i tjänst till klockan 15:00. Övriga tider besvaras samtal till polisens pressnummer av personal vid regionledningscentralen i mån av tid.

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 115 ärenden mellan klockan 22 och 07. Här kommer ett urval av nattens händelser:

22:25 Polisen larmades till en vårdinrättning i Norrköping med anledning av att en skadad kvinna hade inkommit för vård. En polispatrull åkte till platsen för att utreda vad som hade inträffat. Det framkom att en man hade misshandlat kvinnan. De har en relation med varandra. Mannen anhölls i sin frånvaro och senare under natten kunde polisen lokalisera mannen som nu är anhållen misstänkt för grov kvinnofridskränkning. Ärendet är åklagarlett. Mannen är i 55-årsåldern.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.